Ekskursija į „Dino pramogų parką“ ir „Karališką senąją kibininę“

Ekskursija į „Dino pramogų parką“ ir „Karališką senąją kibininę“

2017-04-12 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Balandžio 6 d. trečiokai ir ketvirtokai kartu su mokytojomis Ramute Barutyte ir Sonata Verbaitiene išsiruošė į „Dino pramogų parką“, kuris įsikūręs prie „Karališkos senosios kibininės“.
Įėję pro vartus mokiniai pateko į tikrą „Dinozaurų parką“ po atviru dangumi. Čia jie sužinojo įdomių istorinių faktų apie dinozaurų gyvenimą, apžiūrėjo ir galėjo paliesti natūralaus dydžio dinozaurų eksponatus, kurie judėjo, riaumojo ir reagavo į artėjančius žiūrovus. Šalia šių įspūdingų milžinų yra įsikūrusi aktyvių pramogų teritorija. Vaikai laipiojo, suposi, smagiai išdykavo žaidimų aikštelėse bei batutuose.
Išalkę nukeliavo į „Karališką senąją kibininę“, į edukacinę pamokėlę „Kibinų kelias“. Pamokėlės metu mokiniai susipažino su karaimų virtuvės kultūra, klausėsi pasakojimo apie karaimų tradicijas, kibinų kelią. Vaikai patys mokėsi gaminti kibinus, juos ragavo su natūraliu vištienos sultiniu bei gardžiavosi firminiu kmynų gėrimu. Pabaigoje mokiniai gavo pažymėjimus, kad dalyvavo kibinų gaminimo edukacinėje programoje ir nuo šiol pelnytai gali vadintis kibinų gaminimo meistrais.
Į namus grįžome sotūs, maloniai pavargę, kupini nepakartojamų įspūdžių ir noro domėtis Žemės praeitimi, istorija bei geologijos mokslu.
Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Sonata Verbaitienė 
Skip to content