Rajoninis pilietinio ugdymo konkursas „Pažink Tėvynę iš arčiau“

Rajoninis pilietinio ugdymo konkursas „Pažink Tėvynę iš arčiau“

2017-03-10 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Kovo 3 d. mūsų gimnazijos pradinių klasių mokinių komanda kartu su mokytoja Sonata Verbaitiene vyko į Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje vykusį rajoninį pradinių klasių mokinių Pilietinio ugdymo konkursą „Pažink Tėvynę iš arčiau“. Mūsų komandą sudarė 2 klasės mokinys Augustas Petravičius, 3 klasės mokinys Laurynas Zizas ir 4 klasės mokinys Žygimantas Kazėnas.

 

Komanda paruošė prisistatymą ir demonstravo žinias net 5 rungtyse: turėjo atsakyti į viktorinos klausimus iš Lietuvos istorijos, geografijos, atpažinti istorinius bei kultūrinius architektūros objektus. Savo sumanumą pradinukai rodė Lietuvos žemėlapyje žymėdami etnografines dalis,  dėliodami didžiausių miestų herbus bei įžymiausius objektus.  Vaikai turėjo atpažinti tarmę, kuria buvo sekama pasaka, o iš pateikto aprašymo atpažinti miestą. Komandų kapitonai dėliojo dėlionę, kurioje slėpėsi patarlė apie Tėvynę.

Į konkursą vežėme gražiausius priešmokyklinukų ir pirmokų nupieštus piešinukus, kurie konkurso metu buvo demonstruojami parodoje.

Sėkmingai įveikusi rungtis mūsų gimnazijos komanda buvo apdovanota Padėkos raštu ir dovanomis.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Sonata Verbaitienė

Skip to content