Projektas „Vilniaus krašto verbos“

Projektas „Vilniaus krašto verbos“

2022-04-08 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Verbų pynimas yra gražus Vilniaus krašto amatas, nuostabi mūsų krašto tradicija, perduodama iš kartos į kartą. Kovo-balandžio mėnesiais gimnazijoje rusų kalbos mokytoja Danutė Stapulionienė įgyvendino projektą „Vilniaus krašto verbos“ (Вербы Вильнюсского края), kuriame dalyvavo 6-IIG klasių mokiniai. Projekto metu mokiniai lankėsi greta esančiame Houvalto dvaro tradicinių amatų centre, kur dalyvavo verbų pynimo edukacijoje. Smagu buvo kiekvienam dalyviui nusipinti sau verbą ir parsinešti ją į namus, visų verbos buvo labai gražios ir skirtingos. Mokiniai turėjo galimybę pasigrožėti Vilniaus krašto verbų paroda, palyginti savo pintas verbas su nupintomis šio amato meistrų.
Projekto metu taip pat vyko netradicinės pamokos, kurių metu mokiniai susipažino ir su kitais Vilniaus krašto amatais bei Houvalto dvaro istorija. Ši tema buvo integruota ir į dailės pamokas, kurias vedė dailės mokytoja Martyna Juodeškienė. Tiek rusų kalbos pamokų metu, tiek per dailės pamokas mokiniai susipažino su verbų pynimo tradicija, gamino knygų skirtukus, rengė pristatymus, piešė Gyvybės medį, skaitė eiles.
Kviečiame pasigrožėti filmuke bei fotografijose užfiksuotomis projekto įgyvendinimo akimirkomis bei mokinių kūrybiniais darbais.
Skip to content