Kalėdų laukimas įgyvendinant projekto veiklas

Kalėdų laukimas įgyvendinant projekto veiklas

2020-11-30 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Goethe’s instituto Lietuvoje įgyvendinamo projekto „CLILiG — Integruotas vokiečių kalbos ir dalyko mokymas(is) Lietuvoje“ veiklos antrus mokslo metus vykdomos ir mūsų gimnazijoje. Lapkričio pabaigoje 3b klasėje mokytojos Jūratė Malinauskienė ir Neringa Pukalskienė vedė integruotas dailės ir technologijų, pasaulio pažinimo bei vokiečių kalbos pamokas „Advento kalendoriaus istorija“.
Vaikai sužinojo, kad pirmieji Advento kalendoriai – graži Kalėdų laukimo tradicija – ėmė rastis daugiau kaip prieš 150 metų protestantiškoje vokiškai kalbančioje Europos dalyje (dabartinėje Vokietijoje) ir buvo skirti vaikams. Pamokų metu lyginome, kaip atrodė pirmieji Advento kalendoriai ir kaip jie atrodo dabar, mokėmės vokiškų žodžių, susijusių su Advento laikotarpiu, ir nusprendėme, kad iš šalies į šalį keliauja ne tik tradicijos, bet ir žodžiai.
Taip pat pasigaminome savo klasės Advento kalendorių – su kiekviena kalendoriaus diena ir tos dienos prasminga staigmena keliausime arčiau stebuklingų Kalėdų ir jau rytoj pradėsime skaičiuoti Laukimą: 1, 2, 3, ………. 22, 23, 24!

P.s. Fotografijose užfiksuotas projekto veiklas galite pamatyti gimnazijos FB profilyje:)

Vokiečių ir anglų kalbų mokytoja Neringa Pukalskienė

Skip to content