2a klasės „Kalėdinės eglutės“ šventė

2a klasės „Kalėdinės eglutės“ šventė

2019-01-03 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Gruodžio 20-osios rytą 2a klasės mokiniai džiaugsmingai šurmuliuodami ruošėsi kalėdinei šventei. Dešimtą valandą tėvelius, senelius ir kitus svečius sukvietėme į gimnazijos salę, kur vyko 2a klasės šventė „Kalėdinė eglutė“. Svečius pradžiuginome vaidinimu „Reikia Kalėdų ar ne?“. Jo metu vedėja Konstancija Varškytė su savo padėjėju pristatė fantastiškai nepakartojamą pokalbių šou „Nesąmonių kampelis“, kur buvo diskutuojama tema „Reikia Kalėdų ar ne?“. 

Ir kokių tik svečių čia nebuvo! Pirmasis pasirodė Kalėdų Senelis, kuris per šventes nenorėjo dirbti ir kaip ir visi norėjo kalėdinių atostogų. Tada į laidą atbėgo nuolat vėluojanti Senelio padėjėja Snieguolė. Nors Snieguolė labai daug laiko skiria savo išvaizdai, bet Kalėdos jai yra nuostabi šventė. Staiga į laidą įsiveržė ir neprašyta viešnia Zuikienė, kuri turėjo daug pretenzijų Kalėdų Seneliui. Svečiavosi ir dvi nykštukės labai neįprastais vardais, kurioms Kalėdos yra labai svarbi šventė. Dainininkė Džordžė galvojo, kad dalyvauja laidoje „Muzikinė dvikova“, o bobulė kitoje laidoje „Politikieriai“. Čia atklydo ir bailys vilkas su visai jo nebijančia Raudonkepuraite, visas būrys besmegenių, Pepė Ilgakojinė, kuri patikėjo Kalėdų stebuklu tik tada, kai gavo dovanų kalbančią lėlę. Kiemsargis pyko, kad jam per šią šventę tenka labai daug valyti, nes visi šiukšlina. Katino Markizo ir jo draugo Snieguoliaus nuomone, atėjus Kalėdoms visi pasidaro geresni, atlaidesni, dosnesni ir malonūs, atveria vieni kitiems širdis.

Nors laidos pašnekovai buvo labai įvairūs, su savo nuomone, bet galiausiai vieningai buvo išsiaiškinta, kad Kalėdų šventės būtinai reikia, o Kalėdų Senelis nusprendė atostogauti vasarą. Tik šiandien paprašė, kad jį pavaduotų kitas Senelis, kuris netrukus ir pasirodė.  Vaikai kartu žaidė, šoko, gavę žemėlapį ir sustoję į traukinuką keliavo į Laplandiją, kur atvykę gavo nuostabią dovaną – visai klasei išvyką į kino teatrą.

Šventę pratęsėme klasėje prie vaišėmis nukrauto stalo, linkėdami vieni kitiems gerumo, ramybės ir jaukių švenčių. Nuoširdus ačiū antrokų tėveliams, padėjusiems organizuoti tokią šaunią šventę.

2a klasės mokytoja Sonata Verbaitienė

Skip to content