Edukacija Literatūriniame A. Puškino muziejuje

Edukacija Literatūriniame A. Puškino muziejuje

2018-10-19 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Rusų kalbos vyresnioji mokytoja Danutė Stapulionienė su IG klasės mokiniais (rugsėjo 28 d.) ir su IIG bei 8 klasių mokiniais (spalio 11 d.) lankėsi Literatūriniame A. Puškino muziejuje Markučiuose Vilniuje. Mokiniai susipažino su poeto biografija ir kūryba, daug klausimų uždavė gidei Julijai, kuri papasakojo apie, jame saugomus virš 8000 eksponatų. Tai perimtos Grigorijaus ir Varvaros šeimos palikimo vertybės. Pats muziejus įsteigtas buvusiame G. ir V. Puškinų Markučių dvaro gyvenamajame name, atsižvelgiant į Varvaros P. priešmirtinę valią.

Pasivaikščioję po muziejų, mokiniai dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose. IG klasė: “Susipažinkime su A. Puškino pasaka“. Jie buvo supažindinti su pasakos „Apie žvejį ir auksinę žuvelę“ siužetu ir veikėjais, panaudojant įvairius šaltinius (rašytinius, vaizdinius, video, esančius virtualioje erdvėje). Po to mokiniai suvaidino scenas iš pasakos.

IIG ir 8 klasių mokiniai dalyvavo edukaciniame užsėmime „Heraldika: šeimos herbo kūrimo dirbtuvės“. Dirbtuvėse buvo pasakojama apie herbų atsiradimą, išaiškinamos pagrindinės herbų simbolių, spalvų reikšmės, herbų kūrimo ypatybės, pasakojama apie Puškinų ir kilmingų Lietuvos šeimų herbų istoriją. Dalyviai sukūrė savo šeimos herbą. Visiems buvo įdomu ir smagu.

Prieš grįždami į gimnaziją, visi dar pasivaikščiojo po gražų rudenišką Markučių parką, kurio gamtovaizdį pagyvina išlikę du tvenkiniai.

Skip to content